שאלה לגבי בדיקת mre.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

31/07/2019 | 18:32 | מאת: עופר

שלום, רציתי לשאול אם בבדיקת M.R.E אמורים לראות פתולוגיות (שהן לא בהכרח קרוהן) באיברים הבאים: מעי גס, טחול, לבלב, קיבה? בעצם רואים את כל איברי הבטן? שאלה נוספת- האם בבדיקת וידאוקפסולה ניתן לראות פתולוגיות בקיבה, והאם ניתן לראות פתולוגיות ברקטום ופי הטבעת? תודה

שלום, בבדיקת MRE ניתן לראות את כל אברי הבטן אך פרוטוקול הסקירה מכוון לאפיין בעיקר את המעי הדק כך שאין התמקדות על האברים האחרים. מעי גס גם נצפה וניתן להתייחס לממצאים בו. לגבי בדיקת הקפסולה- היא מיועדת להעריך את המעי הדק בלבד. היא עוברת בקיבה אך זמן המעבר הוא מהיר ואינה תחליף לבדיקת גסטרוסקופיה. בדיקת קפסולה של המעי הדק אינה מיועדת להעריך את המעי הגס או את פי הטבעת ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס