בדיקות אנדוסקופיות בטשטוש

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

06/07/2019 | 19:50 | מאת: עינת

לא ביצעתי מעולם אבל כפי הנראה אצטרך לעשות זאת עקב בעיות בבטן וברזל נמוך . אני מאד מפחדת. הבנתי שנותנים חומר מטשטש . השאלה שלי האם החומר הזה גורם לא להרגיש את הבדיקה או שמרגישים ושוכחים? תודה עינת

שלום עינת חומרי הטשטוש בהם משתמשים הם שילוב של חומרים מרדימים וחומרים שגם גורמים לאמנזיה (שכחה) מסוימת. רוב הסיכוי שלא תרגישי את הבדיקה מכיוון שתהיי רדומה. תבררי לפני ביצוע הבדיקות עם הרופא המבצע לגבי סוגי החומרים והשפעתם. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס