קרוהן והריון- איך יודעים שהמחלה פעילה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/05/2019 | 11:31 | מאת: הוד

שלום. יש לי קרוהן ואני בתחילת הריון. אני רואה שכתוב שאם הכניסה להריון היתה בזמן מחלה פעילה - ההריון בסיכון גבוה. שאלתי, איך יודעים האם המחלה פעילה, לפי ההרגשה או לפי המדדים? ההרגשה שלי טובה כאשר אני נמנעת ממאכלים מסוימים אבל המדדים בבדיקות דם מראים כל הזמן על דלקת פעילה. תודה רבה.

שלום, הריון במהלך מחלה פעילה, מעלה את הסיכון לסיבוכים במהלך הריון, וכמו כן הסיכון להתלקחות מחלת המעי עולה בהשוואה למחלה מאוזנת. ההערכה של פעילות המחלה מסתמכת על תסמינים אך גם על מדדים אובייקטיבים כגון בדיקות הדם, ממצאים בבדיקת הקולונוסקופיה ובדיקות הדמיה. מדדי דלקת מוגברים כל הזמן מחשידים כי מחלת המעי פעילה אם כי זה לא המדד היחידי להסתמך עליו. מציעה לך לפנות להתייעצות ומעקב באחת ממרפאות IBD-הריון משולבות שקיימות בבתי החולים השונים. תרגישי טוב, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס