תזונה אנטראלית לפני ניתוח להסרת קטע מעי דק במחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/04/2019 | 09:35 | מאת: נועה

שלום, לפני ניתוח לפרוסקופי להסרת מקטע מעי דק. הומלץ, כהכנה לניתוח לעבור לתזונה אנטראלית לשם הורדת נפיחות המעי לפני הניתוח. מהו הזמן המקובל להכנה כזו טרם הניתוח ומה המשמעויות של זמן הכנה קצר. תודה

שלום רב, לרוב ההמלצה היא למתן תזונה אנטרלית בלעדית למשך 7-14 ימים לפני ניתוח. מתן תזונה זו נמצא כמשפר מצב תזונתי, ומפחית סיבוכים לאחר הניתוח. במידה וזמן מתן התזונה קצר יותר התועלת בטיפול זה עלולה לרדת. בהצלחה! ד״ר יפעת שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס