אשמח למעט הסבר על תוצאות ביופסה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/02/2019 | 17:12 | מאת: מוטי

אחרי 3 שבועות של המתנה קבלתי את התשובות ורשום ככה חומר לבדיקה 1- אליום סופי -דגימה מרירית עם אפטות 2- קולון -דגימות מרירית דלקתית מאוד לאורך קולון תיאור מאקרוסקופי : התקבלו 2 צנצנות 1.צנצנת מסומנת 1 3 קטעי רקמה בקוטר של עד 0.03 סמ 2.צנצנת מסומנת 2 מספר קטעי רקמה בקוטר של עד 0.02 סמ תאור מאקרוסקופי ואבחנה : 1 - terminal ileum preserved architecture 2 -colon : colonic diffuse moderately active chronic colcolitis negative for dysplasia כמו מה זה נשמע ? בקרוב יש לי רופא גסטרו כרגע אני מטופל ברפאסל 4 כדורים ביום של גרם כל כדור אין לי כאבים דם או שלשול ששאלתי את הרופא אם הוא ממליץ לטיפול נוסף כרגע חוץ מרפאסל אמר לי שכרגע הוא לא ממליץ ושבפגישה שלי עם הרופא גסטרו הוא ידע מה לעשות ואיך להמשיך אז נכון לעכשיו אני ישמח למעט הסבר כאן ... למרות שהרופא אמר לי שזה מתאים יותר לקוליטיס ולא לקורהן ...

שלום מוטי, על פי תוצאות הביופסיה שתארת, נראה שמדובר בדלקת כרונית דומיננטית של המעי הגס, ללא תיעוד של דלקת במעי הדק. אפטות במעי הדק הסופי יכולות להיות גם משנית להכנה, ולעיתים בדלקת משמעותית של המעי הגס יכולות להיות מספר אפטות במעי הדק כביטוי לחומרת הדלקת. אין זה אומר בהכרח שמדובר במחלת קרוהן, אך מציעה לחזור לרופא הגסטרו אשר ביצע את הבדיקה ויוכל לתת לך יותר אינפורמציה לגבי האבחנה ואופן הטיפול המומלץ. תרגיש טוב, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס