ניתוח בריאטרי לחולת קולטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/02/2019 | 11:44 | מאת: עינת

רציתי לברר מה ההשפעה של ניתוח בריאטרי על מחלת הקוליטיס? האם כתוצאה מהניתוח תהיה גם הטבה במחלה?

שלום רב, אין התווית נגד לביצוע ניתוח בריאטרי במידה ויש אינדיקציה לבצע אותו בנוכחות מחלת מעי דלקתית מאובחנת. השפעות הניתוח על מחלת המעי הן מגוונות- יכולה להיות הטבה אך מחקרים מראים שאחוז קטן מהחולים עלול להחמיר לאחר הניתוח, ייתכן בשל השינוי באוכלוסיית החיידקים במעי לאחר הניתוח. עדיין ניתוח זה מומלץ גם באוכלוסיית מטופלים עם מחלת מעי דלקתית. בהצלחה! ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס