קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/02/2019 | 22:59 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 19, נמצא בבירור של כאבי בטן ושלשולים, כנראה מעי רגיש אך רוצים לשלול קרוהן. ביום רביעי עשיתי קולונוסקופיה. ההכנה לדברי הרופא הייתה מצוינת. לאחר הבדיקה אכלתי ולא היו כאבים. בערב התחילו לי כאבי בטן ורגישות, שהמשיכה גם ביום חמישי ושישי. מיום שישי בערב בנוסף לרגישות התחיל לי כאב בנקודה מסוימת בבטן בצד שמאל, מעל הטבור. האם מדובר בפרפורציה? מדוע יש רגישות בבטן ומדוע נהיה כאב נקודתי? תודה רבה

שלום רב, לעיתים מופיעים כאבי בטן לאחר קולונוסקופיה המשניים לבדיקה עצמה כגון על רקע ניפוח המעי באויר וכו, לעיתים בשל העדר יציאות מספר ימים לאחר הבדיקה. פרפורציה היא סיבוך נדיר של קולונוסקופיה שלרוב בא לידי ביטוי מיד לאחר הבדיקה. במידה והכאבים מתגברים ולא חולפים, מציעה לפנות לרופא מטפל על מנת להבדק ולהעריך את הסיבה להופעת הכאבים. תרגיש טוב והרבה בריאות, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס