פענוח בדיקת MRE לקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/12/2018 | 19:05 | מאת: אופק בלו

עשיתי בשבוע שעבר בדיקת MRE בגלל חשש לקרוהן ואלו התוצאות : הקיבה והתריסריון הודגמו ללא חריג. לולאות הג'ג'ניום והאיליום בקוטר תקין עם תבנית רירית שמורה. באיליום הסופי סמוך לשסתום האיליוצקלי עיבוי דופן קל עם האטת דיפוזיה מתונה והאדרה תת רירית מוקדמת (ככל הנראה שינויים דלקתיים קלים). זוהו קשריות לימפה קטנטנות רבות בשורש המזנטריום ובמזו-קולון הימני , אין נוזל חופשי בצפק. הקולון לכל אורכו בקוטר תקין ללא עיבוי דופן חריג. באגן שלפוחיות השתן עם גבולות סדירים. בסיכום יכול להתאים לשינויים דלקתיים קלים ובלתי ספציפיים באזור השסתום האיליוצקלי על פי הפירוט לעיל. אם יידחה דיגום בשלב הזה מומלצים מעקב וביקורת. אשמח להסבר פשוט יותר על התוצאות. תודה רבה!

שלום רב, מהממצאים המתוארים בפענוח שצרפת, תואר עיבוי דופן קל של המעי הדק באיזור חיבורו למעי הגס, וממצאים נלווים המכוונים לתהליך דלקתי קל (האדרת הרירית, ריבוי הבלוטות באיזור). ממצאים אלו אינם ספציפים למחלת קרוהן, אך יכולים להתאים במידה והחשד הקליני ושאר הבדיקות תומכות. ממליצה לפנות לרופא הגסטרו שהפנה אותך לבדיקה על מנת להתייעץ במידה ויש צורך בהמשך הבירור. הרבה בריאות, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס