בדיקות לקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/12/2018 | 13:44 | מאת: מאור

שלום ד"ר בירון. אני חייל, בן 19 וביקרתי אצלך בעבר. בהמשך הבירור להתקפי כאבי בטן ושלשולים שחוויתי ויציאות רכות (שאגב השתפרו) נשלחתי לקולונוסקופיה ולCTE אחרי שלא אושרה קפסולה או MRE. רציתי לדעת האם את ממליצה לחכות לקולונוסקופיה ורק אז לעשות CTE? אולי בהתאם לתוצאות כן יאושר הבדיקה אוכל להימנע מקרינה. כמו כן, במהלך כמה יציאות היום הצואה שלי הייתה אדומה. אני לא יודע אם זה דם או שזה בגלל שאכלתי גמבה - היו שם חתיכות. מה זה יכול להיות? ודבר אחרון - בדיקות דם שעשיתי בספטמבר יצאו עם חלבון 9 (נורמה עד 8.2) ואלבומין 5.2. החלבון כעבור חודש היה 8.5 וכעת 9.2 עם אלבומין 5.7. IGG היה 1610 (נורמה עד 1600) ובבדיקת SPEP GLOBULIN ALPHA 1 היה %3.40 (נורמה עד 2.90) %GAMMA 18.30 (נורמה עד 18). ANCA ASCA שעשיתי אז היו גבוליים. האם התוצאות האלה יכולות להיות קשורות לקרוהן? ומה יכול לגרום להן?

09/12/2018 | 08:26 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום איני מתרשמת מחריגות משמעותיות בבדיקות שאתה מציג- אך ממליצה לפנות לרופא גסטרו עם התוצאות בברכה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס