גסטרו סקופיה ובעיה התחלתית בכליות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/10/2018 | 01:03 | מאת: לרה

שלום ד"ר אבני שאלה בנוגע לגסטרוסקופיה- באיזה חומר טשטוש נהוג להשתמש? מה שמו? האם הוא מתאים לחולים בעלי בעיה התחלתית בכליות? האם יש חומר כלשהו שאפשר לשאוף דרך מערכת הנשימה במקום בהזרקה דרך הווריד? (מצב הוורידים רע מאוד). תודה

28/10/2018 | 08:34 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום חומר הטשטוש ניתן דרך הוריד. ניתן לתת טשטוש גם למטופלים עם הפרעה קלה בתפקודי הכליות. בחירת החומרים תתבצע על ידי הגסטרואנטרולוג לפני הבדיקה- לרוב משתמשים בדורמיקום ובפרופופול. בהצלחה רבה! דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס