תוצאות בדיקת mre לקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/10/2018 | 07:23 | מאת: ברכה

שלום הובחנתי כחולת קרוהן ב2016. אז עשיתי בדיקת סיטי שקבע סופית שיש לי קרוהן.. לפני שבוע ביצעתי בדיקת mre לבדוק מה המצב והאם יש שיפור בתוצאות.. אשמח לדעה מקצועית בנושא האם יש שיפור מהct של 2018 לmre של לפני שבוע? תוצאות בדיקת CT 2016: "במעי קיים עיבוי פוקאלי באיזור הצקום במסתם האלאוטיקלי ובאליאום הדיסטלי והטרמינלי. באלאום קיים קטע מעורב של כ-13 ס"מ באורכו המערב את האליאום הדיסטלי והטרמינלי. קטע זה והצקום הצמוד לו מדגים האדרה מוקוסלית בולטת ועיבוי דופן. אין עדות לפיסטולה. אין עדות לנוזל חופשי או קולקצית נוזלית." MRE 2018 "מודגם עיבוי לסירוגין של האיליום הטרמינלי עם הרחבה של לולאות האיליום הדיסטלי לכ4.8 ס"מ עם אלמנט חסימתי ( סריה 7 חתך 16). מודגמת האדרה קלה של הסגמנט המעובה לאורך של כ-4 ס"מ (סריה 15 חתך 25). חלקי הקולון המודגמים שמורים. אין לזהות גושים בבטן העליונה. סיכום: עיבוי לולאות האיליום הדיסטלי עם הרחבה פרוקסימלית הבולטת יותר בבדיקה הנוחכית כביטוי לאלמנט חסימתי - כנראה פיברוסטנוטי. הממצאים בולטים יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת." עוד שאלה.. מה אומר "סריה" ו"חתך" בסוגריים? והאם אני מבינה נכון שהדלקת במעי נהייתה יותר קטנה? (מ-13 ס"מ ל-4 ס"מ)? תודה רבה

02/10/2018 | 08:01 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום ברכה, כמובן שאין בתשובתי להחליף את הדיון עם רופא הגסטרו המטפל שלך אך באופן עקרוני נראה כי המרכיב הדלקתי הפעיל היה משמעותי יותר ב2016 בהשוואה ל2018 לגבי "סריה וחתך" הרנטגנולוג מכוון אותנו (כמו מראה מקום במפה או בספר) לאזור שאותו הוא מתאר בבדיקה. בריאות שלמה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס