קבלת חיסון לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/08/2018 | 10:07 | מאת: ב

חולה קרוהן בן 41 בהפסקה זמנית מטיפול תרופתי מדכא מע' חיסון והומלץ לי להשלים חיסונים חיים הבעיה שחיסון חי לשלבקת מיועד לבני 50-60 ומעלה ולא נבדק בצעירים יותר מה ההמלצה בנוגע לחיסון חולי קרוהן שבגיל נמוך מ50 ? האם ידוע על מקרים של החמרה בסימפטומים כתוצאה מקבלת החיסון? תודה

09/08/2018 | 09:14 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום לא ידוע על החמרה בסמפטומים כתוצאה מקבלת החיסון ולא ידוע על סיכון במתן החיסון בצעירים יותר מגיל 50-60 אני תומכת בהמלצה שקיבלת להשלים את החיסון כעת- אם יש הפסקה בטיפול ו"חלון הזדמנויות" למתן חיסונים חיים מוחלשים.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס