בדיקת קרוהן לא בגדר הנורמה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/01/2018 | 12:53 | מאת: אבי

שלום רב! בבדיקתת האינדוסקופיה גילו לי דלקות, כיבים , אדמומיות,אבצסים וכתמים צהובים לאורך המעי הגס והדק. ובנוסף דלקת בושט ובתרסיריון לאחר קבלת הביופסה נקבע שיש לי קרוהן אך נאמר בביופסיה שהקרוהן שלי כביכול מתנהג מוזר ולא טיפוסי לכן לא בטוחים אם זה קרוהן או מחלת cgd . אשמח לפרטים בנוגע למחלה cdg והאם קיימת אפשרות שיש לי את שניהם? וכעת נודה לי כי הדלקת התפשטה לי למפרקים ולגב, ונאמר לי כי הטיפול בסטרואידים לדלקות במעיים יעזור לי גם עם הכאבים במפרקים ו בגב האם זה באמת יכול לעזור ? ובנוסף הייתי שמח לדעת האם יהיה ניתן לנסות לטפל בכך בעוד דרכים אם הסטרואידים למעיים לא יעזרו? בתודה מראש מקווה מאוד לתשובתך כי אני די מודאג

29/01/2018 | 23:29 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אבי chronic granulomatous disease מחלה דלקתית כרונית שנגרמת כתוצאה מפגם מולד בתפקוד תאי דלקת (תאי מוגלה). מרבית המטופלים מאובחנים מתחת לגיל 5, וסובלים מדלקות ראות חוזרות, מורסות ברקמות רכות, זהומים חוזרים במפרקי גפיים ועצמות, וזהומי עור קשים. ספק אם כל זה תואם למה שאתה מתאר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס