שינויים בחילוף חומרים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/01/2018 | 23:11 | מאת: אריק

שלום ד״ר לפני 7 שנים בקולונסקופיה היה חשד לקרוהן אך לא היו כל סימפטומים ולכן גם לא טיפלתי. לפני כשלושה שבועות יציאות ריריות עם דם בבוקר ובמשך היום כ3 יציאות רכות. בדיקת דם תקינה מלבד Eosinophils % 9.3 בדיקת Parasites/Ova Stool תקינה. בינתיים לוקח 4 מג׳ פנטסה ביום. האם יתכן קרוהן? סרטן המעי? האם לעשות קולונוסקופיה נוספת?

19/01/2018 | 13:00 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אריק 1. האם מדובר ביעוץ פרטני (בהתייחסות למקרה ספציפי שלך), או בשאלה כללית? -- אם יעוץ פרטני - מוטב לפנות למרפאה -- אם שאלה כללית (״האם יתכן קרוהן?״) - התשובה היא - יתכן. באיזה סבירות? - כאן כבר צריך לעבור על כל הנתונים הרלוונתיים למקרה פרטני שלך - במרפאה. 2. דם ביציאות - חייב להשלים קולונוסקופיה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס