קוליטיס כיבית וקלוסטרידיום

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/12/2017 | 21:52 | מאת: רועי

שלום. יש לי קוליטיס כיבית ואני מטופל אצל ד"ר לב לכיטנשטיין. אבא שלי מאושפז בבית רבקה סיעודי מורכב ואובחן אצלו קלוסטרידיום. הבנתי שזה מאוד מדבק. מה הסיכונים בשבילי כחולה קוליטיס לבקר ולבוא במגע איתו? האם אני יכול להיות רגוע

16/12/2017 | 22:41 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

1. הסיכון קיים 2. רגוע - כן, אך יש להקפיד הקפדה יתרה לשתוף ידיים לאחר כל ביקור בבי״ח סיעודי/שיקומי, אחרי שימוש בשירותים (אם משתמש שם במקרה), ולפני ארוחות (אם אוכל שם)

16/12/2017 | 23:29 | מאת: רועי

תודה. הוא כרגע בבידוד מגע בגלל קולסטרידיום דפיציל והרופאים שם אמרו שלא מומלץ שאגיע. שתי שאלות המשך. האם בכל זאת אין מניעה ממני לבקר אותו? ותוך כמה זמן הסיכון יורד ( נניח לאחר 5 ימים שסיים אנטיביוטיקה)? תודה

18/12/2017 | 20:23 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

הסיכון קיים לא ניתן להעריך במספרים מדוייקיםֿ מתי הסיכון פוחת - מציע להתיעץ עם רופא שמטפל באבא

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס