נשירת שיער

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/11/2017 | 19:19 | מאת: אא

אני מטופל בפנטסה חודשיים וקצת, ומאז שהתחלתי את הטיפול שמתי לב שכאשר אני מעביר יד בשיער, נופלות שיערות - דבר שלא היה לי בעבר. אם הנשירת שיער היא בעקבות הפנטסה האם זה אומר שאני אקריח בגללה? תודה.

24/11/2017 | 10:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

1. לא הפנטזה גרמה לנשירה אלא ההתלקחות, לפני חודשיים זקיקי השער נפגעים בזמן ההתלקחות, רק שמהפגיעה עצמה ועד לנשירה לוקח ~ חודש-חודשיים. מי שלא מבין זאת - מקשר את הנשירה להשפעה של תרופות (פנטזה, אימורן, רמיקייד) או לחסרים תזונתיים כאלה או אחרים. 2. השערה הפגועה נושרת מכוון שתחתיה צומחת חדשה. אל דאגה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס