חולי קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/11/2017 | 22:53 | מאת: גיל

שלום רציתי לדעת כמה אחוז מהאנשים שמאובחנים עם קרוהן יכולים להמשיך לתפקד עשרות שנים בלי שום תרופות אלא רק עם הקפדה על תזונה מתאימה וזאת בלי שייגרמו להם שום סיבוכים? קיים דבר כזה? יש איזה 20-30 אחוז שיכולים להסתדר בלי שום תרופה? תודה

18/11/2017 | 02:14 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום גיל, לפעמים אנחנו משאירים מטופלים עם מחלה קלה וללא סיבוכים ללא טיפול תרופתי (זאת, כמובן, תוך כדי ניטור קפדני) - מתוך הבנה שעוצמת הדלקת כעת אינה מצדיקה טיפול קבוע בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית, ומתוך תקווה והערכה שדלקת לא תתקדם ולא תחמיר ללא הטיפול. חלקם בהחלט מסתדרים ובחלקם אנחנו מגלים (תוך כדי המעקב הקפדני כאמור) שטעינו, ושהדלקת החמירה, ומתחילים טיפול. אין לי מידע אודות אחוזים אך לא מדובר במטופלים רבים.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס