קרוהן - התלקחות תוך כדי טיפול ברמיקייד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/09/2017 | 16:02 | מאת: רונן

דר יקר שלום רב, בן 50 , חולה בקרוהן ( כ 20 שנה) מטופל ברמיקייד , בעבר טופלתי באימוראן אך בגין דלקת בלבלב ופגיעה בתפקודי כבד הופסק טיפול זה והועברתי לרמיקייד (שנה וחצי אחרונות) לצערי לפני כשבועים אושפזתי לכשבוע ימים לאור התלקחות חמורה ( קדם לה חודש שבו לא הרגשתי טוב והפגנתי "חוכמה" שבה לא עשיתי דבר חוץ מלקוות שיעבור...) באשפוז ראו דלקת רחבה במעי הגס ובחלק מהדק טופלתי בסטיארואידים ( נוטל גם עתה) ואנטיביוטיקה. אמנם עדיין לא נטול כאבים ובחילות אך מצבי משתפר. שאלתי היא האם התלקחות זו מעידה בהכרח כי הרמיקייד אינו משפיע עלי כנדרש ( עד להתלקחות סהכ היה בסדר) ? מן הסתם במועד הביקורת שלי ( עוד כשבוע) אשוחח עם הרופא המטפל על כל המשמעויות ) אבל האם בדרכ לאור התלקחות נכון להמשיך ברמיקייד כרגיל או אולי לשנות המינון או זמני העירוי ( מקבל כרגע אחת ל 8 שבועות ) או אולי זה המקום לשקול תרופה אחרת. מתנצל מראש על אריכות שאלתי. שבוע טוב והמון בריאות, רונן

02/09/2017 | 23:21 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום רונן, האם התלקחות זו מעידה בהכרח כי הרמיקייד אינו משפיע עלי כנדרש -- במינון הנוכחי, לפחותֿ האם לאור התלקחות נכון להמשיך ברמיקייד כרגיל -- לא או אולי לשנות המינון או זמני העירוי -- אפשרי או אולי זה המקום לשקול תרופה אחרת -- אפשריֿ -- בד״כ בדיקת רמות התרופה ורמות נוגדנים נגדה עוזרת בהחלטה שבוע טוב והמון בריאות

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס