בדיקת קולונסקופיה......

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

31/08/2017 | 13:05 | מאת: תהל

שלום, יש לי שאלה כללית : האם ניתן לעשות קולנסקופיה פעם אחר פעם בהפרש של חצי שנה ? עשיתי במרץ האחרון ונקבע לי תור לספטמבר, האם משהו יכול להשתנות תוך חצי שנה ? האם זה יעיל ? אציין כי אני חולת ibd uc

31/08/2017 | 20:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום תהל, בדיקות פולשניות עושים רק אם המידע שצפוי להתקבל מהן עשוי לעזור בהחלטות טיפוליות. לדוגמה, 1. אם התחלת טיפול לפני 6 חודשים וכעת רופא שלך מבקש לראות האם הטיפול הצליח למגר את הדלקת עד תום (האם את ברמיסיה מוחלטת מבחינת מראה של רירית המעי והיסטולוגיה) - מדובר בהחלטה נכונה. ניתן להשתמש גם בבדיקת צואה בשם קלפרוטקטין למטרה זו אך קולונוסקופיה בהחלט מדויקת יותר. 2. אם התחלת טיפול לפני חצי שנה אך התגובה לטיפול ״מדשדשת״ (לא לפה ולא לשם) ויתכן שהטיפול שאת מקבלת לא ממש עובד, ואת ניצבת בפני החלטה של שינוי בטיפול - כדאי לאמת את זה במידע האנדוסקופי (כדי לא לקבל החלטות גורליות על סמך ״רושם״ בלבד. הייתי פונה לרופא שלך בשאלה ספציפית - מה אנחנו מבקשים ללמוד מהבדיקה? מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס