אומפרדקס או נקסיום לטיפול לריב בתרסריון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/07/2017 | 19:56 | מאת: יפית

אובחנתי כחולת קרוהן, כמו כן נמצא בבדיקת גסטרו כיב בתרסריון . בהנחה שאתחיל כעת לטפל בכיב באומפרדקס או בנקסיום, האם הכיב אמור להתרפא, או שצריך לקחת אותו כל החיים ? בנוסף - איזה תרופה לדעתך עדיפה - נקסיום או אומפרדקס לטיפול בכיב בתרסריון ? והאם המינון משנה ? תודה מראש

06/07/2017 | 17:14 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם הכיב אמור להתרפא -- אם מדובר בכיב משני לנזקי חומצת קיבה או טיפול במשככי כאבים מסוג NSAIDS - הוא צפוי לעבור לאחר שבוע-שבועיים של הטיפול -- אם מדובר במעורבות של תריסריון במחלת קרוהן - הוא יעבור אך עלול לחזור, בהמשך (אם לר ממשיכים טיפול) צריך לקחת אותו כל החיים ? -- כל החיים זה המון זמן איזה תרופה עדיפה - נקסיום או אומפרדקס -- ההשפעה דומה, נקסיום יותר נוח (פעם ביום) ופחות תלוי אוכל (אומפרדקס חייבים לקחת פעמיים ביום וחצי שעה לפני ארוחה ועבור חלק מאתנו דרישה זו מהווה בעיה) והאם המינון משנה ? -- הסטנדרתי הוא 40 מ״ג עבור נקסיום או 20 מ״ג פעמיים ביום עבור אומפרדקס

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס