4 שאלות בקשר למחלות הפורום.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/06/2017 | 23:22 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור, תוך כדי דפדוף וגלישה בפורום (שדרך אגב מאוד משמח שמצאתי פורום שכזה, למחלות שמזוהה עמן (קולוטיס+קרוהן),-נותן תקווה). 1.אז קודם לכל רציתי לשאול; מוזכר כאן המון "היצרות" = האם היצרות הכוונה לכך שהמעיים נעשים צרים ומצטמקים עקב דלקת פעילה זה זמן רב ו/או הצתלקות..? 2.וגם באותה הזדמנות, איך ניתן לבדוק ולגלות בוודאות "בקע" מפשעתי, מכיוון שרופא בדק אותי פעם בשטחיות, ותוך כדי תשובות לשאלותיו החליט שיש לי גם בקע, חוץ מקולוטיס וקרוהן שהתגלו רק לאחר מכן? 3.והאם ישנו מצב, עקב מחלותיי שהאוכל שאני אוכל, יכול להיתקע חלקית או לגמרי ולזמן לא מוגבל, אצלי במעיים? 4.ואחרון, אם הכל עובר דרך המעיים כולל שתייה, האם חשוב לשתות הרבה במחלות כרוניות במעיים, והאם ישנה שתייה מומלצת ועדיפה חוץ ממים? תודה רבה מקרב לב!! שבוע-נפלא!

30/06/2017 | 10:25 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום שאול, 1. מכוונה היא לרוב להצטלקויות שנשארות לאחר ריפוי כיבים במעי. הן יכולות לגרום להיצרות של נהור המעי - במיוחד של מעי הדק (כשם הוא - דק מלחתחילה) 2. בדיקה גופנית יסודית או סונר של דופן הבטן אם יש ספקות 3. כן אם יש הצרויות במעי דק 4. חשוב; מים זה בסדר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס