קרוהן פורמולות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/06/2017 | 16:38 | מאת: גלעד

שלום קרוהן וירידת משקל חדה ותזונה לא טובה הומלץ לקחת פורמולה ניסיתי אנשור בהדרגה גרם לי לכאבי בטן ושלשולים ניסיתי מודולן בהדרגה גרם לי לנפיחות בבטן תחושה לא טובה האם לפורמולה מפורקת כמו ויטאל יכול להיות יתרון במצב שלא מגיב טוב לאנשור ולמודולן? האם דברים כמו קלציום ומגנזיום וברזל שאולי גורמים לתופעות לוואי באנשור / מודולן פחות סביר שיגרמו לתופעות לוואי בפורמולה מפורקת כמו ויטאל? האם כשזה מפורק אז זה מדלג על החלק שהמעי צריך לפרק ואז צפויות פחות תופעות לואי מברזל/מגנזיום וכו'? חייב לעלות בקלוריות ובתזונה ולא מצליח תודה רבה

24/06/2017 | 20:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום גלעד, האם לפורמולה מפורקת כמו ויטאל יכול להיות יתרון -- לא אמור להיות יתרון, אך במובן מסויים יותר קל לנסות ולראות מה קורה בפועל, לאשר לחפש צידוקים ונימוקים תאורטיים האם דברים כמו קלציום ומגנזיום וברזל שאולי גורמים לתופעות לוואי באנשור / מודולן פחות סביר שיגרמו לתופעות לוואי בפורמולה מפורקת כמו ויטאל? -- כנ״ל האם כשזה מפורק אז זה מדלג על החלק שהמעי צריך לפרק ואז צפויות פחות תופעות לואי מברזל/מגנזיום וכו'? -- לא חייב לעלות בקלוריות ובתזונה ולא מצליח -- המפתח להצלחה הוא שטיפולי תזונה משלימים חייבים לבוא יחד עם טיפול אנטי-דלקתי יעיל

24/06/2017 | 20:31 | מאת: גלעד

תודה רבה. כתבת שלא אמור להיות יתרון לפורמולות מפורקות מבחינת תופעות לוואי לעומת פורמולות רגילות כמו אנשור ומודולן. אם כך, מה המשמעות שהן "מפורקות" ? בשביל מה עושים אותן מפורקות? המטרה לא להקל על העיכול ואז פחות תופעות לוואי? מה דעתך? תודה

30/06/2017 | 10:31 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

זאת בהחלט הייתה המטרה - אך לא ראינו הבדל בביצועים

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס