קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/06/2017 | 09:21 | מאת: שגיא

שלום גיל 25 רציתי לשאול האם מותר לקחת פסיליום נגד עצירות כשיש קרוהן? אם במקרה יש לי הצרות זה עלול להתקע? מותר לנסות קצת? תודה

17/06/2017 | 21:04 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

מותר

18/06/2017 | 00:48 | מאת: שגיא

תודה רבה! אבקש להבין. הרי בקרוהן עם חשד להצרות ( בגלל כאבי בטן עוויתיים לעתים ) ממליצים להזהר מסיבים ולכן אני אוכל רק גזר וקישוא מבושלים ומלפפון מקולף עד שאעבור הדמיה עדכנית לדעת אם יש הצרות. אם כך, איך ייתכן שמותר פסיליום? זה הרי סיבים? ואם מותר איזה מינון אפשר להשתמש? תודה רבה

23/06/2017 | 12:36 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

בקרוהן עם חשד להצרות (בגלל כאבי בטן עוויתיים לעתים) ממליצים להזהר מסיבים -- אם יש חשד להיצרות - יש לברר אותו, ב-MRI או ב-CT. לא יהיה נכון להגביל את התזונה לכל החיים (יש לך 95 שנה, עד 120) רק בגלל החשש. ולכן אני אוכל רק גזר וקישוא מבושלים ומלפפון מקולף עד שאעבור הדמיה עדכנית לדעת אם יש הצרות. -- לא יודע איך אני אמור להתייחס למגבלות החמורות שציינת. אתנה יודע לענות למה גזר מבושל - כן, וסלק מבושל (לדוגמה) - לא? אם כך, איך ייתכן שמותר פסיליום? זה הרי סיבים? -- אכן מדובר בסיבים אך אם אתה מדלל אותם במים - כפי שנדרש לעשות לפי ההוראות - הם הופכים למשהו דמוי ג׳לי נזיל, ולא נתקעים גם אם יש היצרות. מגבלות תזונה במקרה של היצרות מכוונת יותר למזונות שיש לנו נטיה לבלוע בחתיכות, בלי ללעוס למצב של דיסה: (גזר לא מבושל, אגוזים, פטריות מהקופסה, תירס), או למזונות עתירי סיבים גסים (סלרי, אפרסמון). פסיליום זה סיב שנתחן עד דק, ולרוב אינו מהווה בעיה ואם מותר איזה מינון אפשר להשתמש? -- להתחיל במינון קטן -- אם צריך - ניתן להגיע - בהדרגה - לעד כדי 40 גר׳ סיב ליום תודה רבה -- מקווה שעזרתי שבת שלום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס