לקראת קפסולה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/06/2017 | 22:59 | מאת: אביתר

שלום. יש חשד לקרוהן בגלל קלפרוטקטין מוגבר ואסקא מוגבר ועוד תופעות. קולונוסקופיה תקינה אני מועמד לבדיקת קפסולה ואמור לעבור אותה עוד חודש. בינתיים ירדתי מאוד במשקל ואוכל מעט דברים לכן הדיאטנית המליצה על מודולן ( לא הסתדרתי עם אנשור ). רציתי לשאול האם האלמנט ה"נוגד דלקת" שיש במודולן לא עלול לפגוע באיכות בדיקת הקפסולה? אולי המודולן יוריד זמנית את הדלקת ויסתיר אותה מהקפסולה? או שאני כן יכול לקחת מודולן? ( אני מאוד רוצה להתחיל כי חלש מתת תזונה וירדתי במשך שנה וחצי ל BMI=16.5 ומעט מאוד מאכלים ) תודה רבה

10/06/2017 | 19:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אביתר, בחלק ממטופלים (ילדים בעקר) עם מחלה קלה מודולן בתור תזונה בלעדית יכול להביא להפוגה זמנית של הדלקת , ולכן החשש שלך מוצדק. עם זאת, עם bmi 16.5 אני לא חושב שיש לך הרבה ברירה - תתחיל מודולן- אתה חייב לחזק את הגוף, ומהר. אם ניתן להקדים ראת בדיקת הקפסולה - תעשה זאת.

10/06/2017 | 20:22 | מאת: אביתר

תודה על תשובתך. אודה עוד על עצתך אם מודולן עלול להפחית קצת את הדלקת במעי הדק והיות ומעריכים שיש לי קרוהן רק של רירית המעי הדק אז בדיקת הקפסולה עלולה לרדת לטמיון... ( עד שהשגתי אישור.. ) האם למרות BMI שכבר כמעט 16 בלבד, לא עדיף שאקח בינתיים תוסף מזון אחר למשל ויטל או אליטרק שהוא מפורק אבל אולי אין בו נוגד דלקת? ואז זה לא יפגע באמינות הבדיקה? ( עם אנשור לא הסתדרתי גרם לי לשלשולים ) תודה רבה

10/06/2017 | 23:31 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

הם כולם אותו דבר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס