כיב פפטי בתרסריון.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/06/2017 | 09:11 | מאת: שרי

שלום, בני עבר בדיקות קולונוסקופיה , שבה התברר כי יש לו קרוהן, ובדיקת גסטרוסקופיה שבה גילו כיב פפטי בתרסריון. בנוסף, הוא סובל מחיידק הליקובטור, שלא נכחד עדיין . השאלה שלי היא, האם לדעתך יתכן שהכיב נגרם ממחלת בקרוהן, או מחיידק ההליקובקטור? ובנוסף, עליו להתחיל טיפול בפנטזה, ובכדורים נוגדי חומצה, וכן לטפל בחיידק ההליקובקטור. באיזה סדר רצוי לקחת את התרופות ? האם קודם לטפל החיידק, או שלהתחיל את כל הטיפולים יחד ? תודה

10/06/2017 | 19:23 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום שרי האם לדעתך יתכן שהכיב נגרם ממחלת בקרוהן -- יתכן ֿאו מחיידק ההליקובקטור? -- גם זה יתכן. שרי, ככלל, מאוד קל לענות לשאלות שמתחילות ״האם יתכן״. העניין הוא - לא ״האם יתכן״ אלא מה סביר. ובנוסף, עליו להתחיל טיפול בפנטזה, ובכדורים נוגדי חומצה, וכן לטפל בחיידק ההליקובקטור. -- פנטזה אינה טיפול יעיל למחלת קרוהן כדורים נגד חומצה הם חלק מפרוטוקול טיפולי לחיידקי הליקובקטר, וכיב תריסריון. באיזה סדר רצוי לקחת את התרופות ? -- לפי מה שנרשם על ישי הרופא של בנך. האם קודם לטפל החיידק, או שלהתחיל את כל הטיפולים יחד כדורים נגד חומצה הם חלק מפרוטוקול טיפולי לחיידקי הליקובקטר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס