בדיקות קולונוסקופיה + גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/06/2017 | 19:08 | מאת: יפים

שלום, עברתי היום את שתי הבדיקות הנ"ל , בשעה 12 בערך. עד עצמם הרגע הזה, כ -7 שעות אחרי הבדיקה אני מרגיש כאבי בטן.בשכיבה הם קצת פוחתים. בבדיקה מצאו כי אכן יש לי קרוהן , ונלקחו ממני ביופסיות מ-5 מקומות. כמה זמן יכולה הבטן לכאוב לי, למה אני צריך לשים לב , והאם זה מדאיג ? תודה

05/06/2017 | 22:14 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

ביופסיות אינן מכאיבות, לא בעת לקיחה ולא לאחר מכן לרוב הכאב נובע מאוויר שנכלא במעי בזמן הבדיקה מכוון שבבדיקה יש גם סיכון מסויים של פציעה (קטן ככל שיהיה) קיבלת הוראה לפנות למיון בכל מקרה חריג.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס