קרוהן.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/05/2017 | 13:29 | מאת: אלי.

שלום רב, מצטער מראש על תוכן השאלה. מזוהה עם קרוהן, (מטופל). עם לא מעט יציאות בעיקר בבקרים. (קיבה ריגילה סטנדרטית בדרך כלל). לפי הבחנה שלי, יציאה ראשונה בדרך כלל (על הבוקר), ללא דימומים, ואילו לאחר מכן (יציאות הבאות), יחד עם דימומים. שאלתי היא: האם ישנו קשר לכמות היציאות ולדימום שבא לאחר מכן, מכיוון שבדרך כלל, ביציאה הראשונה בבוקר לא קיים דימום, כאמור, ואילו הבאים כן, יכול להיות בגלל ריבוי, פוצע את המעיים וכדומה...? יתכן קשר וכדומה..? תודה מראש!!

30/05/2017 | 15:49 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אלי נשמע לי (על פי מה שאתה מתאר) שמדובר בגירוי של פי הטבעת על ידי ניגוב, יותר מאשר דלקת. בדמם בעקבות דלקת הייתי מצפה לראות דם בכל היציאות. קל לברר זאת - האם בקולונוסקופיה היתה דלקת פעילה ברקטום?.

31/05/2017 | 22:46 | מאת: אלי.

שלום ותודה על זמנך ועזרתך, בקולונוסקופיה שבצעתי מיד בראשית התגלות והתפרצות המחלה, נמצא שישנה התלקחות קלה בשני מוקדים, רקטום ויותר למעלה, מה שהשיג את המסקנה של קרוהן. שנה לאחר מכן באנדוסקופיה (פולשנית), (וזאת מכיוון שלטענת הרופא בעייתי יותר בקצה הרקטום), ההתלקחויות התפתחו מעט יותר, (וזאת לאחר טיפול לאורך כל הזמן כולל עכשיו בכדורים, נרות, חוקנים + תוספות ויטמינים, קורקום ופרוביוטיקה), כך שבהחלט ניתן לומר שישנה דלקת. לצערי עם הזמן התחלתי לפתח קצת יותר "חושים" לעניין זה, ולדעתי בגירוי של פי הטבעת על ידי ניגוב מרובה, ישנו דימום קל ונקודתי על הנייר, (והוא אף מורגש ע"י עקצוץ, צריבה ואי נוחות). במקרה שלי לאחר היציאה ראשונה, שנייה, ישנו דם נלווה, לאורך כל הקיבה, לעיטים די מסיבי (יותר דם מצואה). ובשל כך שאלתי אותך על לגבי ריבוי, ופציעה של המעיים, / או שמה הבעיה היינה חד משמעית בשל הדלקת, שלא נוטה לחלוף. נ.ב. גילי מתקרב ל-40 שוב מצטער על נוסח השאלה.

01/06/2017 | 19:34 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

אלי, קראתי את מה שרשמת פעמיים - ואני חושש שאני לא מבין את שאלתך. אנא תגדיר את שאלתך במשפט אחד קצר

03/06/2017 | 15:46 | מאת: אלי.

בפשטות ובקצרה בן 39, שנתיים חולה בקרוהן/קולוטיס. שמתי לב בעת היציאות המרובות (בדר"כ בבוקר), נטייה של דימומים, אך ורק לאחר יציאות שניה, שלישית וכולי... בהקשר לשאלתך: האם בקולונוסקופיה היתה דלקת פעילה ברקטום? אז התשובה היא כן, וגם בבדיקה פולשנית (פשוטה יותר) לאחר שנתיים. -------------------------------------------------------------------------------------------- שאלתי היא: האם עכב יציאות מרובות, יכול להיות שפוצע ו/או מגרה את המעיים ובשל כך הדימומים ביציאות, או שמה הדימומים רק בגלל הדלקת הפעילה? שוב תודה על ההתייחסות וסליחה על אופי השאלות!

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס