קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/05/2017 | 11:05 | מאת: נעמה

שלום אני בת 36 ידוע על קרוהן לא מטופלת בכדורים כי כבר שנים המצב יציב ומרגישה בסדר. מזה כחודשיים כחצי שעה שעה אחרי ארוחות אני נהיית תשושה מאוד. למשל ישנתי טוב אוכלת ארוחת בוקר ואז כשעה אחרי יש אין ספור פיהוקים אפילו עם דמעות בעיניים וקשה להתרכז. לחץ הדם גם קצת נמוך. ספירת דם CRP כימיה תקינים. מה יכול להיות ההסבר לכך? תודה רבה

30/05/2017 | 15:58 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

לא מדובר בסמן של דלקת ואין לזה קשר לקרוהן (ואני שמח שהדלקת שלך ברגיעה) אחרי ארוחות ״כבדות״ דם מוסת מאברי גוף לכוון הקיבה - מה שמורגש במקרים קיצוניים בתור ״עייפות״. לא מדובר בתופעה חריגה או חולנית. לא מדובר בתופעה בלעדית לבני אדם - אנו מכירים אותה גם אצל חיות מחמד - חתולים לדוגמה אוהבים לנמנם אחרי ארוחות.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס