קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/05/2017 | 21:15 | מאת: רענן

שלום קראתי שבקרוהן בתקופה של יותר כאבי בטן רצוי להפחית בצריכה של שומנים. אני רזה מאוד ומשתדל לאכול כל יום טחינה ושמן זית. רציתי לשאול אם בתקופה שהבטן רגישה ויש קצת יותר כאבי בטן אבל לא הרבה שלשולים מותר לאכול נניח 2 כפות שמן זית ביום ועוד כ 40 גרם טחינה או שזה מחמיר את הדלקת תודה רבה

30/05/2017 | 16:06 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום רענן ֿשמן זית וטחינה הם שומנים בריאים, וטוב שאתה משלב אותם בקביעות בתזונה שלך. צריכה מופרשת של שומנים אינה מגבירה דלקת אבל בחלק ממטופלים (במטופלים בהם בעקבות הדלקת של איליום יש בעיית ספיגה של מלחי מרה) יכולה להחמיר תופעות של שלשול וכאבי בטן. מדובר למעשה בשילוב של שתי תופעות: צריכת שומנים מופרזת נותנת ״פקודה״ לדרכי מרה להפריש כמות דולה של מלחי מרה לדרכי העיכול, בחולים עם איליום חולה מלחי המרה אינם נספגים חזרה ו״גולשים״ לכוון מעי גס - דם הם (ותוצרי פירוק שלהם על ידי חיידקי מעי גס) מחמירים שלשול. תופעה נוספת, פחות בעייתית (כמותית) היא: מלחי שומן שלא נספגו (עקב תת-תפקוד של מעי דק מודלק) גורמים לשלשול בעצמם.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס