מבקשת עזרה. מיואשת......

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/04/2017 | 15:31 | מאת: סטירואידים

שלום רב. אובחנתי עם קוליטיס כיבית לפניי 3 חודשים, מאז אני מטופלת עם רפאסל. אך לצערי הרב אני לא רואה כל שינוי! הומלץ לי על סטירואידים, נמנעת מלקחת אותם עקב תופעות לוואי.. אשמח לעזרה, מה זה אומר שטיפול של 4 גרם ביום לא עוזר ? בנוסף, לפעמים אני רואה דם שאינו טרי (אלא חום).. על מה זה מעיד?

28/04/2017 | 23:55 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

מה זה אומר שטיפול של 4 גרם ביום לא עוזר ? -- זה עלול לקרות ב-20% ממטופלים עם קוליטיס כיבית -- אפשרויות נוספות: טעות באבחנה? זהום בחיידק קלוסטרידיום? אלרגיה לרפאסל (נדיר ביותר אך גם מתבטאת בשלשול) בנוסף, לפעמים אני רואה דם שאינו טרי (אלא חום).. על מה זה מעיד? -- שהדלקת לא חלפה?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס