השתלת קרנית ויובש בעיניים

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/11/2011 | 11:30 | מאת: סיגלית

עברתי השתלת קרנית לפני שנה בגלל קרטקונוס. יש לי כאב בעין במיוחד בערבים , אובחן יובש בעין, למרות שאני משתמשת בטיפות הרטבה מספר רב של פעמים אין שיפור. המצב מחמיר במיוחד גשאני מרכיבה עדשת מדע בעין השניה. מה ניתן לעשות כדי ללטפל ביובש בעין פרט לטיפת הרטבה?

13/11/2011 | 21:04 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום סיגלית, אפשר להשתמש בתחליפי דמעות שנשארים זמן רב יותר על העין, כגון סוגים שונים של טיפות צמיגות או ג'ל. אפשר לנסות לשפר תנאים סביבתיים- יותר לחות ופחות מול מזגן. במקרים מסוימים ניתן לחסום את ניקוז הדמעות מהעיניים וכך העיניים נשארות יותר לחות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אסף קרץ [email protected]

מנהלי פורום קרטוקונוס