מחלת AMD

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

17/08/2011 | 10:16 | מאת: שם טוב

שלום אני מבקש לדעת, איזה חידושים מעשיים יש היום,בנושא AMD . מדובר באשה אנרגטית,פעילה ומלאת חיוניות,אך למרבה הצער, סובלת ממחלת AMD . בשני העניים כמעת אפס ראייה,מתפקדת באופן עצמאי,בת 92 . אשמח לקבל תשובה מעשית . תודה

שם טוב שלום רב, לצערי הרב אין טיפול מהפכני בAMD, פרט לזריקות אווסטין וטיפול לייזר בכלי הדם הפראיים העלולים לצמוח מתחת לרשתית במחלה זו. במידה והמחלה כבר נמצאת בשלב הסופי, הדלקתי והיבש, לא ניתן לעזור יותר, פרט לאמצעים אופטיים לשיפור ראייה ירודה (ניתן למצוא אותם בקיבוץ געש, למשל טלסקופים למיניהם). בברכה, פרופסור ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס