שאלה דיי דחופה.

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

06/08/2011 | 11:14 | מאת: דור

שלום רב! שמי דור ואני בן 19. אובחנתי (חשוב לציין אצל רופא מומחה למחלה הזו ד"ר מחלין)לפני כ-6 שנים בערך כחולה בקרטוקונוס והרכבתי עדשות מגע קשות שהקשו עליי כנער. לפני כשנה וחצי בערך הראייה שלי השתפרה ב"ה ,וכאשר הלכתי ללשכת גיוס ,רופא העיניים טען שאכן ראייתי טובה ואף לא הבחין במחלה שיש לי, מה שהיה לי תמוה מאוד!! כשהלכתי לד"ר מחלין הוא בעצמו היה בתדהמה מוחלטת ולא הייתה בפיו התשובה להסביר לי את אשר אירע. למיטב ידיעתי,המחלה יכולה להיעצר אך לא לחזור למצב תקין. אוכל בבקשה לקבל איזושהי תשובה או הסבר מסוים? בתודה,דור.

דור שלום רב, בדרך כלל מחלת הקרטוקונוס, או קרנית עמוקה ולא סימטרית וגם דקה, היא מחלה מתקדמת עם השנים, במיוחד בגילאים 17-18-25-30 שנה. התופעה שהינך מתאר, שכוללת שיפור משמעותי בחדות הראייה ללא טיפול כל שהוא, היא תופעה מוזרה ומעניינת. לדעתי יש להמתין ולראות מה יקרה בשנים הקרובות, ובמידה ויכולו שינויים ויתגלו סימני התקדמות, יש לשקול טיפול הנקרא cross-linking שמטרתו לייצב את מצב הקרנית ולמנוע את התקדמות המחלה. בברכה, פרופסור ישראל קרמר

02/09/2011 | 08:53 | מאת: אסף מאיר

ככל שמתברר שמקור התופעות שרואים על הקרנית, ואפשר לקרוא להן במיני שמות, הוא בהפעלת שרירי העיין, יותר הגיוני להשתכנע שבאותה מידה של "קלקול" טבעי, קיים גם "תיקון" טבעי. אסטיגמציה, קרטוקונוס, קרנית דקיקה, כל אלו נגרמים על ידי משהו בפנים, זה לא תורשתי, לא ווירלי, יש כאן הרבה יותר ממה שהמחקר משיג. למה להציע לבחור השתלת קשתות? אולי משהו בעולמו השתנה ובהתאם לכך הוא מפעיל את העיניים והן מגיבות, זה נראה לי מאד הגיוני.

22/08/2011 | 11:27 | מאת: אורי

אני יכול להגיד לך שלאישתי הייתה גם בעיה עם הקרנית והיא עשתה ניתוח שיעזור לה עם זה במרפאות care vision בתל אביב אצל ד"ר דומניץ. הייתה מאוד מרוצה

23/08/2011 | 17:21 | מאת: גיל

תגיד אתה יודע בכלל מה זה קרטוקונוס? אתה לא מבין שאתה חוצפן שאתה כותב למישהו עם מחלה בעיניים המלצות בגלל ש"אישתך" נהנתה באיזה מכון?!? אין לכם גבולות עם השטויות השיווקיות האלה?!?

מנהלי פורום קרטוקונוס