האם קרטוקונוס יכול להתפתח כתוצאה מאדנו וירוס?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

15/06/2011 | 00:22 | מאת: מעוז

שלום אני בן 32, הרכבתי עדשות מגע קשות מגיל צעיר. (אני מציין את זה כי ראיתי בפורום שיכול להיות קשר) אני סובל מזה כשנתיים מעכירויות בקרנית כתוצה מאדנו וירוס בעין אחת. טופלתי בסטרואידים שונים במהלך השנתיים, אך לאחר כל ניסיון להיגמל, העכירויות חזרו. בחצי שנה האחרונה אני מטופל בסטרואידים + ציקלוספורין 1%, ובחודש האחרון רק בציקלוספורין. לאחר בדיקה בבית חולים מאיר, נראה כי הקרנית נקיה עם צלקות עדינות שלא אמורות להפריע לראיה, אך למרות זאת הראיה שלי ירודה, ולא ניתנת לתיקון עם משקפיים. (דרך חרך אני רואה טוב יותר) הרופאה העלתה השערה שהראייה ירודה עקב צילנדר גבוה, טענה שהטופגרפיה מאשרת את זה, ושהיא חושדת בקרטקונוס חבוי. שאלתי היא, האם יכול להתפתח קרטקוניס כתוצאה מאדנו וירוס? אציין שלפני שנה, תוך כדי שימוש סדיר בסטרואידים, הראיה הייתה מצויינת, אך לאחר הפסקה של מספר חודשים וחזרה לסטרואידים, הראיה כבר לא חזרה להיות חדה כמו קודם.

מעוז שלום רב, אין קשר כל שהוא בין דלקת על רקע אדנו-וירוס ומחלת הקרטוקונוס , לעיתים קרובות אני נתקל במקרים שבהם לאחר דלקת קרנית מסוג אדנו ווירוס , עם בעיה של דלקות בדרגות שונות מתפתחים שינויים . צילינדר שגדל או מספר שהשתנה. לעיתים גם סטרואידים עלולים לגרום לשינויים אופטיים. אני ממליץ בשלב הראשון לנסות להתאים לך עדשות מגע קשות חדשות תואמות למצב האופטי החדש , אכן מעקב אחרי לחץ תוך עיני שלעיתים עלול לעלות עקב טיפול ממושך בסטרואידים. בברכה, פרופסור קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס