השתלת טבעות לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

14/03/2011 | 17:34 | מאת: טל

שלום פרופסור, אשמח מאוד באם תוכל לענות על שאלותי שלהלן, בהקשר להשתלת הטבעות לקרטוקונוס: 1. אחרי הכל, מדובר בהחדרת "גוף זר" לעין. האם הדבר נוח? האם נוכחות הטבעות בתוך העין מורגשת? 2. האם ניתן לשפשף עיניים כאשר העדשה נמצאת בעין? 3. האם ניתן להבחין בטבעות ויזואלית? כלומר, האם בן אדם העומד מולי יוכל להבחין בהן? רוב תודות והמשך שבוע נעים, טל.

שלום רב, 1. לא, לא מרגישים את הטבעות כלל כי הן יושבות בתוך תעלות פנימיות בקרנית. 2. ניתן לשפשף אחרי 3 חודשים, אך מומלץ שלא לשפשף כלל את העיניים היות ושפשוף העין עלול להחמיר את מחלת הקרטוקונוס. 3. לא ניתן להבחין בטבעות בעין בלתי מצויידת בעזרים אופטיים, אך לעיתים נראה רפלקס מוגבר מהקרנית ואם מתקרבים מאוד אפשר לראות את הגבול של הטבעות. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

21/03/2011 | 11:55 | מאת: עמית

בהמלצת הרופא בעיניים עברתי ניתוח להשתלת טבעות לקרטוקונוס אשר לא הצליח. הטבעות הוסרו מה שזה אומר שעוברים עוד פעם את הניתוח ואותו סבל. לדעתי מכרו לי יותר מאשר התאים לי (ולעוד אחד שעשה איתי) תגובתי היא לעניין הניתוח וזה ולא למקצועיות של הצוות הרפואי בעיניים. עשיתי טעות וגם שילמתי עליה

שלום רב, לצערי לא תמיד ניתן להשיג ראייה טובה לאחר השתלת טבעות בקרנית במקרים של קרטוקונוס ולעיתים הראייה מעט יורדת לאחר ההשתלה ולעיתים מתפתחת הילה בלילה, לעיתים זקוקים להרכבת עדשה מיוחדת להשגת חדות ראייה טובה שאותה מתאימים על גבי הטבעות בקרנית. לצערי לא ניתן לצפות זאת מראש, אך אני מסביר זאת למטופל לפני הניתוח. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

16/05/2011 | 21:23 | מאת: איתי

אני אמור גם כן לעבור בקרוב ניתוח והייתי מעוניין לדבר איתך אישיתץ אשמח אם תשלח לי במייל את הסלולארי שלך או לפחות במייל. אשמח לתשובה. ותודה מראש, איתי

27/10/2011 | 22:14 | מאת: דויד

הוא לא עזר כלל

מנהלי פורום קרטוקונוס