טיפול cross linking

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/03/2011 | 15:54 | מאת: לוי רבקה

שלום, אני סובלת מקרטוקונוס מגיל 9 כיום אני בת 21. הציעו לי לעצור את הבעיה על-ידי טיפול cross linking. אני מפחדת מאוד מסיבוכים בעקבות כך. האם יש לטיפול זה סיבוכים?

שלום רב, טיפול ה - crosslinking עוצר את התקדמות מחלת הקרטוקונוס, על פי מחקרים ומעקב אחרי המטופלים שעברו טיפול זה בגרמניה ואיטליה. לא דווחו סיבוכים בעלי משמעות אחרי טיפול זה פרט לזיהום במקרים נדירים. לעיתים קיימת תגובה של עכירות קלה בקרנית לאחר הטיפול, אשר חולפת לאחר טיפול בטיפות של סטרואידים. יש לנו במכון "עיניים" בעזריאלי ת"א ניסיון גדול עם טיפול זה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס