עדשות לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

26/09/2010 | 13:15 | מאת: שי ביטון

שלום לכולם , גם לי התגלה קרטוקונוס בשנתיים האחרונות, המקרה שלי התפתח כנראה מדלקת עניים הנקראת "אביבית" , בעקבות שפשוף העיניים התפתח לי קרטוקונוס. העצה הראשונה שלי היא אם אתם מכירים אנשים שסובלים מספר שנים מדלקות עינים תזהירו אותם מהאפשרות של התפתחות קרטוקונוס , שיטפלו בנושא בהקדם כדי שמצב העין לא ידרדר. בנוסף יצא לי ליהיות אצל מספר מומחים ובמספר הרצאות בנושא ונתקלתי לאחרונה בפיתוח עדשות חדשות הנקראות "עדשות סקלריות" , לפי הבנתי אלו עדשות קשות שמתלבשות על כל העין , היתרון בעדשות הללו הוא שניתן ללכת איתם כל היום ,הן לא מציקות ומפריעות כמו עדשות קשות רגילות , בנוסף, ניתן לעשות איתן ספורט (שחיה, ריצה וכו) והן לא נופלות מהעין- לפי הבנתי העדשות מתאימות לכל מקרי הקרטוקונוס ביחוד למקרים קשים (לפי הבנתי אנשים שבקושי ראו הגיעו עם העדשות האלו לחדות ראיה של 56)- אני אומר את כל זה על סמך הנתונים ששמעתי בהרצאה בנושא. לי עדיין אין אותם ואת האמת שרק לאחרונה עשיתי עדשות קשות ככה שאני לא יודע אם הן באמת כאלה נוחות לסובלים מהמחלה אבל אני מציע לכל מי שמעוניין לבדוק את הנושא . הדוקטור שמוביל את הנושא הוא דוקטור פיליפ יחד עם סטודנטים לתואר שני , ניתן לעשות אותן במכללת הדסה עין כרם בירושלים או באוניברסיטת בר אילן ברמת גן ,(או בקליניקה הפרטית של דקטור פיליפ) צריך להתקשר למחלקת עינים באוניברסיטה ולבקש התאמה של עדשות .

27/09/2010 | 22:57 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום שי אם אתה מסתדר על העדשות הקשות הרגישלות אין צרך להחליף. אם יש הדרדרות של הקרטוקונוס יש לשקול בדחיפות טיפול בקרוס-לינקינג בברכה, ד"ר אירית ברקת

01/10/2010 | 10:32 | מאת: נחום מליק

אני סובל מקרטוקונוס קרוב ל-30 שנה. במשך שנים רבות הרכבתי עדשות מגע קשות אך לפני כ-5 שנים חלה החמרה במחלה והעדשות הרגילות כבר לא עזרו.אני מטופל במיקרולנס וכבר לפני 4 שנים שמואל ברמן ואיליה אורטנברג התאימו לי במיומנות רבה עדשות סקלרליות, אשר שיפרו לי את הבעייה שהחמירה ובעקבות כך יכולתי לנהל אורך חיים טוב יותר.

09/10/2010 | 13:19 | מאת: r

מה זה קרוס לינקינג????

09/10/2010 | 13:17 | מאת: r

רציתי לדעת היכן ניתן לשמוע הרצאות בנושא .המומחה שאני מכירה בנושא הוא ברמן[אדם קסום בעל מומחיות בנושא התאמת עדשות לקרטוקונוס]

29/11/2010 | 08:41 | מאת: עדשות סקלרליות

איני יודעת מיהו ד"ר פיליפ, אבל לי יש עדשות סקלרליות למעלה מ-5 שנים. כך שזה משהו שהוא ממש לא חדש בשוק. את העדשות מייצר האופטומטריסט שמואל ברמן, ואני מרוצה מהן מאד. ברמן הוא הטוב ביותר לטיפול בקרטוקונוס והוא וצוות המרפאה מייצרים את העדשות ומתאימים אותן למטופלים. העדשות הסקלרליות גדולות יותר מעדשות קשות רגילות, אך הן אכן נוחות לשימוש, אינן חדירות ללכלוך, אבק, חול וכו'. ממליצה מאד לגשת למרפאתו בת"א.

24/01/2011 | 12:50 | מאת: עפר

שלום נחום תוכל לתת לי פרטים על מה שאתה יודע לגבי פיליפ פיין? האם כדי להתאים עדשות סקלריות במחיר מוזל אפשר להגיע למרפאה שלו ברעננה או רק באוניברסיטה? תודה

24/01/2011 | 12:50 | מאת: עפר

שלום נחום תוכל לתת לי פרטים על מה שאתה יודע לגבי פיליפ פיין? האם כדי להתאים עדשות סקלריות במחיר מוזל אפשר להגיע למרפאה שלו ברעננה או רק באוניברסיטה? תודה

מנהלי פורום קרטוקונוס