בדיקת לחץ תוך עייני (גלאוקומה)

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/07/2010 | 22:13 | מאת: אסנת

אני בת 48, בריאה בדר"כ, מלבד כולסטרול גבוה. מעוניינת לעבור בדיקת גלוקומה, אך יש לי רתיעה עצומה (פחד עוד מילדותי) לטפטף טיפות לעיניים הדרושות לשם הבדיקה. האם יש טעם לבדוק גלאוקומה בעזרת הטנומטר (המכשיר הבודק לחץ תוך עייני) בלבד ללא טיפות ורק אם יש ממצאים להמשיך הלאה? תודה מראש- אסנת

אסנת שלום, כיום ישנם מכשירים הבודקים לחץ תוך עיני בלי מגע בעין ואין צורך בטיפות הרדמה, אולם הבדיקה פחות מדוייקת. חוץ מזה, אני ממליץ לאנשים בגילך לבדוק גם את קרקעית העין ולשם כך יש צורך בהרחבת אישונים. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס