השתלת טבעות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

24/06/2010 | 20:16 | מאת: עפר

שלום רציתי לדעת האם העיוותים שיש לי בראייה כרגע עם משקפיים כמו למשל אורות נמרחים בלילה יעלמו לאחר הניתוח ואוכל להמשיך עם משקפיים או שאהיה חייב עדשות מגע? תודה

עפר שלום, לצערי טבעות לא מתקנות את המספר כפי שעושה זאת הלייזר. תפקידן לייצב את המספר, לשפר את אי סדירות הקרנית וכמו כן הן מורידות מספר וצילינדר אך לא בדיוק של ניתוח לייזר. יש חשיבות לגובה המספר, למצב הקרנית ולדרגת הקרטוקונוס. אצל 86% מהאנשים הטבעות יכולות להוריד את המשקפיים ולשפר את תופעת הלוואי של סנוורים ומריחה, אולם אצל חלק מהמטופלים זה לא עוזר. אצל אחוז קטן יותר 2-5% הטבעות לא עוזרות ויש צורך להוצאתן, יתרון גדול של הטבעות שהטיפול הפיך ועם הוצאת הטבעת מצב הקרנית חוזר לקדמותו. לעיתים קרובות יש צורך בשילוב של טיפול נוסף מסוג cross linking כדי לייצב את הקרנית ולהקשיח אותה. כדי למנוע את המשך הידרדרות מחלת הקרטורונוס אני חוזר ואומר שטיפול בטבעת אינו תחליף לטיפול בלייזר במובן של הסרת משקפיים. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

27/06/2010 | 13:24 | מאת: עפר

האם השתלת טבעות יכולה להתאים לקרטוקונוס בן 20 שנה ויותר או שזה מיועד רק להתחלת המחלה? ולגבי מספר המשקפיים אצל הוא 9 עם צילנדר 8 אבל אני חושב שיש עלייה מאז הפעם האחרונה. לכמה המספר יכול לרדת בעקבות הטיפול אם בכלל? ושאלה נוספת האם השתלת טבעות וקרוס לינק יאפשרו הורדת מספר בלייזר או שזה בלתי אפשרי? תודה

מנהלי פורום קרטוקונוס