קרטוקונוס - לידה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

30/05/2010 | 21:54 | מאת: חגית

ד"ר לוינגר שלום רב, יש לי קרטוקונוס במצב יציב ולא מאוד מתקדם (אני מטופלת במרפאה שלך) כבר מס' שנים ואני הולכת עם עדשות מגע מה שככל הנראה מסייע.... רציתי להתייעץ איתך, אני אמורה ללדת בעזרת ה' בנובמבר הקרוב ואני מאוד רוצה ללדת טבעי אך אני מפחדת שכל הלחיצות והמתח שבלידה יוכלו למתוח לי את הקרנית עוד יותר, שהיא גם כך דקה עקב המחלה. אשמח לקבל חוות דעת ממך. בברכה, חגית

חגית שלום, בעבר קישרו לידות למספרים גבוהים ורשתית חלשה ואף יעצו לנשים ללדת בניתוח קיסרי. כיום תפיסה זו נעלמה מהעולם, כיום אין הגבלה לגבי צורת הלידה והשיקול הוא מילדות בלבד. קרטוקונוס מתקדם ככל שיהיה אינו מגביל או משפיע על דרך הלידה, גם לא מספרים גבוהים או ניתוחי רשתית בעבר. אני מאחל לך לידה קלה, בריאות לך ולתינוקך. בהצלחה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס