שלום לכולם, אשמח לתשובות,

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/05/2010 | 16:20 | מאת: חיה

יש לי קרטקונוס, הרופא - מומחה לקרטקונוס נתן לי מכתב לביטוח רפואי לשם החזר כספי ובו כתב שהמספר הוא בעין אחת 9- ובען השניה 25-, האם זה הגיוני? או שאולי הוא טעה. אציין שבעין אחת אני לא רואה כמעט. אשמח לדעת אם מישהו יודע אם אפשר לקבל קצבת נכות על קושי בראיה? תודה.

29/05/2010 | 08:47 | מאת: מאיר

לחיה שלום.מצב הראיה שלי דומה לשלך אני קצר רואיעם הפרש ענק במספריי עדשות המשקפיים. עין ימן המספר -10 ועין שמואל -28 בעין זאת אני כמעט לא רואה בנוסף בשעות הלילה אני מתקשה לראות גם בעין הרואה. הגשתי בקשה לועדה רפואית בביטוח לאומי לקביעת נכות.אשמח לעדכן אותך כשאזומן באם תרצי לדעת.חיה איך את מסתדרת עם המשקפיים בהפרש גדול במספריים. בברכה מאיר..

30/05/2010 | 09:52 | מאת: חיה

אני לא מסתדרת בראיה בכלל, אני עובדת המון בחוש המישוש,יש לי עדשות מיוחדות שאני אמורה ללבוש עדשה רכה ועליה עדשה קשה, לא משנה כמה שאני מנסה להתרגל לעדשות, הן לא מתרגלות אלי, שיניתי ועברתי כמה רופאים ושילמתי אלפי שקלים ולא עזר, לצערי.... הסיבה שאני שואלת על תעודת נכות היא כי לפי מה שהבנתי על קרטקונוס אי אפשר לקבל עזרה... בכל אופן אשמח מאוד לשמוע מה קורה איתך, יום טוב.

מנהלי פורום קרטוקונוס