כפילות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

01/04/2010 | 01:33 | מאת: ילנה

שלום רב!!! אשמח לקבל עזרה , אני רואה תמונה כפולה : אין חיבור בין תמונות משני עיניים . נבדקתי ע"י נורולוג - נאמר לי שהכול תקין גם בסיתי הכל תקין . זה התחיל לפני כ 5 חודשים . לפני חודש לאחר שהרכבתי משקפיים הפסיק ל 3-4 שבועות וחזר שוב עוד יותר חמור . מה עוד אלי לעשות? אני לא יכולה להמשיך כך ואף אחד לא יודעה ממה זה... תודה מראש

ילנה שלום, יש להבדיל בין כפילות מיניקולרית שמופיעה רק בעין אחת לבין כפילות בינקולרית שמופיעה רק כאשר משתמשים ב-2 העיניים. בדר"כ כפילות כפי שציינת מתאימה לכפילות דו עינית ונגרמת מתנועת עיניים לא מאוזנת או מקבילה יש לבדוק פגיעה בתפקוד שרירי העיניים (חולשה) או בהפרעה אחרת ניתןל לעזור בכפילות בעזרת פריזמות בעדשות שמתקנות את הכפילות, כמו כן תרגולי שרירי העין יכול לחזק את השרירים ולמנוע כפילות. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

02/04/2010 | 19:24 | מאת: ילנה

ד"ר שמואל שלום ותודה על ההסבר הכפלות היא באמת כאשר משתמשים בשני עיניים , אמרתה שתרגולי שרירי עין יכולם לעזור . מה הם התרגולים ? מי מהרופים יכול להמליץ - להסביר מה הם ? למי לפנות ? אולי יש הסברים באינטרנט ? מה הם התרגולים בידיוק ? תודה מראש

מנהלי פורום קרטוקונוס