מי לוקה בקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

15/03/2010 | 11:21 | מאת: חן

שלום, רציתי לדעת אם יודעים היום על אחוזי גברים לעומת נשים הנפגעים ממחלת הקרטוקונוס. כמו כן אם אפשר לקבל נתונים מדוייקים לגבי אחוז הלוקים במחלה מכלל האוכלוסייה ואצל ילידי ישראל בפרט. האם באמת המחלה פוגעת יותר בילידי האגן התיכון? (בפרסומים שראיתי באינטרנט הנתונים משתנים מאוד). תודה מראש, חן

חן שלום, אין סטטיסטיקה מדוייקת, בעולם שכיחות המחלה 1:2000, בארץ אצל יוצאי עדות המזרח ואגן ים התיכון 1:300 אצל גברים יותר מאצל נשים 35% נשים 65% גברים. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס