השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

05/02/2010 | 17:47 | מאת: עובד בן מרדכי

לד"ר לוינגר שלום! אני בן 26 וסובל מקריקטונוס בשתי העיניים, כבר יותר מ15 שנה, שאני משתמש בעדשות קשות בשני העיניים, בשנה האחרונה אני לא מצליח להרכיב עדשה בעין אחת מכיוון וניהיה לי פצע בעישון(החלפתי לפחות שלושה זוגות בשנה האחרונה וזה לא עוזר) בהתייעצות עם רופאים של קופת החולים הם סבורים כי אין צורך בהשתלת קרנית לדעתי זה רק בגלל חוסר בקרניות. האם לדעתך יש צורך בניתוח???

עובד שלום, לא אוכל לענות לך בלי שאבדוק אותך. אולם מדבריך אני מבין שאתה לא מרכיב עדשה בעין אחת עקב בעיה אנטומית של הקרנית. אם אתה רואה טוב עם משקפיים קיימת אפשרות להשתלת עדשה תוך עינית המצקנת את המספר יחד עם הצילינדר. במידה וראייתך עם משקפיים אינה טובה, האופציה היחידה היא השתלת קרנית. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס