קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/12/2009 | 13:02 | מאת: אייל

אני בן 39 ומרכיב עדשות מגע קבועות רכות עם צילינדר. ביקשתי להיבדק להתאמת ניתוח לייזר להסרת משקפיים - וע"פ המימצאים אני סובל מקרטוקונוס. את העדשות הסרתי כשעתיים שלוש לפני הבדיקה, ואני אף לא מקפיד להסיר מידי יום את העדשות מהעיניים (ידוע לי שזה לא טוב).אני מבחין היטב בכל גווני הצבע השונים, לא רואה הילות, ואף מצב הראיה שלי יציב לפחות בשנים האחרונות. אני מבקש לשאול: האם ייתכן שבעיקבות סגנון השימוש שלי בעדשות המגע - תוצאות הבדיקה לא אמינות, או שמא השינוי לא יכול להיות ממש משמעותי גם אם הייתי מקפיד להסיר לפי הצורך ? האם עלי לטפל בקרטוקונוס כפי שתיארתי ? האם יש סיכוי שאני בכל זאת מתאים ללייזר להסרת משקפיים ? תודה רבה !!!

אייל שלום, קשה לענות לך על שאלתך ללא בדיקת התאמה מלאה. כיום אנשים הסובלים מקרטוקונוס לא מומלץ לטפל בלייזר. ידוע כי שימוש ממושך וללא הקפדה על משך הרכבת העדשות יכול לגרום לעיוות הקרנית ואי סימטריה, לכן לפני בדיקת התאמה יש צורך לעיתים להיות ללא עדשות משך ימים ואף שבועות כדי לקבל את הצורה הטיבעים של הקרנית ללא השפעת הלחץ של העדשות. כיום ניתן לטפל בקרטוקונוס ע"י השתלת טבעות, וקרוס לינקינג כטיפול משלים ובכך להוריד את המספר ולייצב את הקרנית. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס