אי יכולת להרכיב עדשות מגע ,לאחר ניתוח השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

25/11/2009 | 16:33 | מאת: כרמית רימון

000בשנת 95 ו93 עברתי ניתוח השתלת קרנית בשתי העיניים, לאחר מכן הצלחתי להתאים עדשה רק בעין אחת והסתדרתי עם זה. לאחר לידת בתי הבכורה בשנת פפ לא הצלחתי יותר להרכיב עדשות, ועברתי למשקפים. עם המשקפים אני רואה טוב בעין אחת ובשניה פחות, לפי דברי הרופא הדבר נובע מכך שהקרנית שלי מצולקת מאוד. רציתי לדעת אם ניתן לעשות ניתוח נוסף ובכך לשפר את הראייה? כיום אני אני בת 35 ,17 שנה לאחר הניתוח הראשון.

כרמית שלום, בדרך כלל בעיה בהרכבת העדשות נגרמת מהצילינדר ומקמירות יתר של הקרנית. במידה וניתן לטפל בצילינדר בניתוח ע"י חתכים או לייזר אני ממליץ לנסות. במידה ולא, לעיתים האפשרות היחידה היא החלפה חוזרת של הקרנית. בעבר השתלנו קוטר קרנית קטן והייתה שכיחות גבוהה של קרטוקונוס בהיקף הקרנית. כיום מקפידים על קוטר שתל גדול כדי למנוע זאת. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס