חוות דעת

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

07/09/2009 | 16:28 | מאת: מאיר

לפני כמה שנים גילו אצלי בעיניים אובאיטיס טופלתי ע"י כדורי פרדניזון. במהלך השנים המחלה חזרה והלכה עכשיו מסתבר שיש לי בעין שמאל קרטוקונוס כרגע יש לי התפרצות של האובאיטיס בעין והקרטוקונוס ביחד הראיה שלי בעין שמאל ירודה מאוד מאוד הרופא שאני מטופל אצלה ממליצה לעשות לי הזרקה של סטרואידים לעין השאלה שלי איך אני יכול לשפר את הראייה? ממש מגביל אותי בהרבה מאוד תחומים.

מאיר שלום, ראייתך לקויה ממספר גורמים שחברו יחד 1.קטרקט 2.דלקת אובאיטיס 3.קרטוקונוס. כל אחד מהגורמים לבד וביחד יכול לגרום לירידה בראיה כאשר יש לנסות לאבחן את הסיבה לאובאיטיס לבצע ברור נרחב ורק ב-60 אחוז זה מאובחן. במידה ויש אבחנה הרבה יותר פשוט לטפל במחלה הבסיסית שהוא הגורם לכל מה שקורה בעין שלך. במידה והאובאיטיס התייצב ע"י טיפול סטרואידי או טיפול אחר יש מקום לשקול לבצע טיפולים נוספים כגון ניתוח קטרקט, וכמובן ניתן לטפל גם בקרטוקונוס בהתאם לחומרתו. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס