החלמה לאחר קרוסלינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

26/06/2009 | 23:53 | מאת: ליאת

שלום אני בת 18. עברתי לפני 4 חדשים קרוסלינקינג. ברצוני לדעת לאחר כמה זמן אפשר לדעת שהקרוסלינקינג עזר ואין התקדמות בקרטוקונוס ?. מתי העין המטופלת חוזרת למצב שלפני הקרוסלינקינג ?. האם אפשר לעשות קרוסלינקינג חוזר ? בתודה ליאת

ליאת שלום, הניסיון בעולם של הקרוסלינקינג הוא של 5 שנים, ובארץ 2-3 שנים. בספרות מדובר שהקרוסלינקינג עוזר לשנים, אולם לא ברור אם אין צורך לחזור על הטיפול בעוד מספר שנים כשהתאים שטופלו הוחלפו בתאים חדשים. החלמה מלאה מהטיפול לוקחת 2-8 שבועות. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

19/12/2009 | 14:17 | מאת: אחד שעבר קרוסלינקינג

אני עברתי קרוסלינקינג בשתי העיניים ובשתיהן נדרשו חודשים רבים עד שנה עד שהעיניים הגיעו למצב האופטימלי שלהן. חייב לציין שאני ממליץ בחום על הטיפול הזה. הוא הציל לי את החיים.

19/12/2009 | 14:17 | מאת: אחד שעבר קרוסלינקינג

אני עברתי קרוסלינקינג בשתי העיניים ובשתיהן נדרשו חודשים רבים עד שנה עד שהעיניים הגיעו למצב האופטימלי שלהן. חייב לציין שאני ממליץ בחום על הטיפול הזה. הוא הציל לי את החיים.

27/12/2010 | 20:38 | מאת: רותם

ביצעתי את הניתוח לפני שבועיים ואין סימן לזיהום או משהו אבל הראייה שלי גרועה משהייתה... מהו זמן ההחלמה ? האם יש שיפור או הרעה במצב? והאם עדשה תשפר את מצב הראייה?

26/03/2011 | 03:54 | מאת: חולה

יש הרבה מחקרים שנוצר כתוצאה מהטיפול אובך (haze) ועיקר הדעיכה שלו מהחודש השלישי עד 12 חודשים. זה לא אומר שאי אפשר לחזור לתפקד כמובן אבל לומר "שהחלמה מלאה" לוקחת חצי חודש עד חודשיים נראה כאמירה לא מדויקת.

מנהלי פורום קרטוקונוס