קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

20/06/2009 | 23:15 | מאת: רויטל

שלום, האם ניתן לקבל הסבר מה המשמעות של קרטוקונוס? האם יכולה להיות תופעה כזו בעין אחת בלבד? מה ההתפתחויות האפשריות של התופעה והאם ניתן פשוט לחיות עם זה בלי שום התערבות כלשהי. תודה.

רויטל שלום, קרטוקונוס הינה תופעה של שינוי קמרות פני הקרנית והיוצרות אסימטריה של פני שטח הקרנית. לעיתים קרובות מלווה בהדקקות של הקרנית. התפתחות הקרטוקונוס נגרמת מחולשת סבי הקולגן בקרנית ושינוי צורתם. קרטוקונוס יכול להיות חד צדדי- בד"כ יש הבדל בעוצמת התופעה בין שתי העיניים, בד"כ הקרטוקונוס מופיע גם בעין השניה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס