חשד לקרקטקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/08/2015 | 21:36 | מאת: יעקב

שאלתי קודם אך לא ממש ענית, יש לי חשד לקרקטקונוס אם אני יגיע עוד חצי שנה לבדיקה חוזרת ויצא בבדיקה שאין שינוי האם המשמעות היא שאין לי קרקטונוס בכלל או שעדיין יהיה חשד שזה יתפתח בעתיד כלומר האם הבדיקה חוזרת תוכל להגיד לי בוודאות שאין לי קרקטונוס ולא יהיה לי בעתיד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/08/2015 | 01:06 | מאת: ד"ר ישי פאליק

יעקב שלום רב ברפואה אין בדיקת עזר שמבטיחה כי קרנית החשודה כקרטוקונוס לא תמשיך ותתקדם בעתיד אך חוסר התקדמות בצילומים עוקבים מדי מספר חודשים בתוספת העובדה שככל שמתבגרים הסיכוי להתקדמות קרטוקונוס קטן הרי שהחשש כי המצב יתקדם פוחת בברכה דר ישי פאליק

13/08/2015 | 01:49 | מאת: יעקב

תודה על התשובה אבל אמרו לי שיש בדיקה שבעזרתה ניתן לקבוע האם אין קרטוקונוס או יש חשש לקרטוקונוס. בבדיקה אמרו לי שעושים מיפוי קרנית אחורית וכך אם הקרנית האחורית בסדר גמור אז ניתן לבטל חשש לקרטוקונוס כי קרטוקונוס מתחיל בקרנית האחורית. האם אכן יש בדיקה כזאת והאם היא באמת יכולה להגיד בוודאות שאין חשד לקרטוקונוס?

מנהלי פורום קרטוקונוס